Sluiten

Winterzon op Fuerteventura

Winterzon op Fuerteventura

De Canarische Eilanden behoren al decennia lang tot de populairste winterzonbestemmingen onder Nederlandse en Belgische toeristen. Ook Duitsers, Engelsen en Spanjaarden zelf weten deze eilandenarchipel massaal te vinden in de in Europa koele wintermaanden. Het weer is tijdens de wintermaanden aangenaam genoeg om de kou van het vasteland te ontvluchten.

Fuerteventura behoort samen met de zuidelijke delen van Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote tot de populairste bestemmingen. Dit zijn dan ook de gebieden waar de grootste kans is op aangenaam weer en de kleinste kans op regen. Op Fuerteventura is er in de winter wel een toenemende kans op neerslag. In de praktijk is de uiteindelijke hoeveelheid regen nog steeds zeer laag.

Temperaturen

Wie in ruim vier uur tijd naar Fuerteventura vliegt die zal te maken krijgen met dagtemperaturen die gemiddeld tussen de 18 en 25 graden liggen. In november kan het kwik nog oplopen naar lokaal 28-29 graden Celsius. Vooral op plekken waar de wind weinig voelbaar is, zoals Jandia en Caleta de Fuste, is het dan zeer aangenaam op het strand. In Correlejo zal de wind ervoor zorgen dat het vooral aan het einde van de dag al wat vaker te koel wordt om te zonnen.

Naarmate de winter vordert neemt het aantal geschikte stranddagen af. Wie Fuerteventura kiest voor een winterzon vakantie ie zal er rekening mee moeten houden dat het weer wel vaak aangenaam is, maar dat er op een gegeven moment meer lenteachtige dagen dan zomerse dagen zijn.