Sluiten

Vliegen naar Fuerteventura

Fuerteventura is een eiland. Daardoor is vliegen veruit de beste mogelijkheid om er te komen. In theorie kun je ook met de veerboot naar Fuerteventura reizen, maar in de praktijk is dat een lange en vermoeiende reis. Dat doe je eigenlijk alleen maar als je je eigen auto, camper of motor mee wilt nemen naar Fuerteventura. Ongeveer 99,9% van alle Nederlandse toeristen stapt gewoon in Nederland, België of Duitsland in het vliegtuig om enkele uren later op Fuerteventura weer uit te stappen. Soms duurt de reis vanwege overstappen of tussenstops iets langer.

Zo lang is het vliegen naar Fuerteventura

De ligging ten westen van het vasteland van Marokko zorgt ervoor dat je onderweg naar Fuerteventura wat langer in het vliegtuig zit dan wanneer je naar het vasteland van Spanje of eilanden zoals Mallorca of Ibiza zou vliegen. Een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland naar Fuerteventura duurt gemiddeld ruim vier uur. Als er goed doorgevlogen wordt, kan er een vluchttijd van minder dan vier uur neergezet worden.

Soms wordt er met een tussenstop gevlogen. Met name TUIfly heeft er een handje van om twee bestemmingen te combineren. Als er onderweg ergens anders gestopt wordt, dan mag je zo een uur tot twee uur optellen bij de reisduur.

Bij reisschema’s waarbij je twee verschillende vluchten maakt om op Fuerteventura (of terug) te komen loopt, de totale reisduur gemakkelijk met meerdere uren op. Een langere overstap betekent automatisch een langere reis.

Wil je aan de hand van een gevonden vlucht, je reserveringsbevestiging of je vliegticket zien he lang jouw reis duurt? Houd dan rekening met het tijdsverschil tussen Nederland en de Canarische Eilanden waar v toe behoort. Het is op Fuerteventura altijd 1 uur vroeger dan bij ons. Omdat de zomertijdregeling ook op Fuerteventura van toepassing is, maakt het niet uit of het wintertijd of zomertijd is. De tijden worden altijd in lokale tijd aangeduid. Daardoor kan de heenreis een korter lijken dan hij is en lijkt de terugvlucht aanzienlijk langer te duren.

Luchtvaartmaatschappijen

De meeste toeristen vliegen met Transavia of TUIfly vanuit Nederland naar Fuerteventura. Deze twee maatschappijen vliegen vanaf Schiphol en regionale luchthavens richting Fuerteventura en terug. Lowbudgetmaatschappij Easyjet biedt vaak – maar niet altijd – vluchten tussen Amsterdam en Fuerteventura aan. Wil je met de Spaanse low budget airline Vueling vliegen? Dat kan, maar dan heb je meestal een overstap in Spanje.

Als je vanaf luchthavens net over de grens (België en Duitsland) wilt en/of lint vliegen, dan wordt het aanbod van vluchtmogelijkheden ineens een stuk groter. Met name vanaf Düsseldorf International Airport kun je met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Fuerteventura vliegen. Vanaf Weeze Airport, dat ten noorden van Düsseldorf ligt, vliegt Ryanair geregeld naar Fuerteventura.

Vliegtickets naar Fuerteventura

Je kunt je vliegtickets naar Fuerteventura boeken via speciale vliegticketsites, via reisorganisaties en rechtstreeks bij de vliegmaatschappijen zelf. Vanwege verschillende prijsafspraken is het lastig om vooraf te zeggen waar je je vliegtickets het goedkoopste boekt. Let bij de zoektocht naar tickets wel op de kosten die tijdens het boekingsproces soms toegevoegd worden. Denk aan servicekosten of boekingskosten. Die kunnen bij de vliegticketsites soms behoorlijk oplopen.

Je kunt je Fuerteventura vliegtickets bij deze luchtvaartmaatschappijen boeken:

vliegtickets naar Fuerteventura bij TUIfly vliegtickets naar Fuerteventura bij Transavia vliegtickets naar Fuerteventura bij Corendon vliegtickets naar Fuerteventura bij Vueling vliegtickets naar Fuerteventura bij Ryanair

Het vliegtuig

Naar Fuerteventura wordt er vooral gevlogen met de Boeing 737 en Airbus A320 of A321. Dit soort vliegtuigen worden ook wel narrow-body passagiersvliegtuigen genoemd. De grote overeenkomst is de stoelopstelling: twee rijen van drie stoelen, die van elkaar gescheiden worden door een centraal gangpad. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben voorin een businessclass met een afwijkende 2-2 stoelopstelling. Dit geldt niet voor de Nederlandse lijn- en chartervluchten.

De 2900 meter lange landingsbaan van Fuerteventura Airport is geschikt voor wide-body vliegtuigen zoals de Boeing 787 Dreamliner. Die worden slechts incidenteel ingezet op vluchten naar Fuerteventura. We zullen deze toestellen daardoor buiten beschouwing laten.

Als je met een narrow-body vliegtuig van bijvoorbeeld Transavia, TUIfly, Easyjet of Vueling naar Fuerteventura vliegt, dan is dat vrijwel altijd op basis van vlucht + handbagage. Voor het meenemen van ruimbagage moet je vrijwel altijd bijbetalen, tenzij je een vakantie geboekt hebt bij een touroperator waarbij de bagage in de reissom inbegrepen is.

Aan boord van de Boeing 737 of Airbus A320/A321 hoef je niet te rekenen op een persoonlijk entertainment systeem of centraal geplaatst videoschermen. Wil je een film of serie kijken? Gebruik dan je mobiele telefoon of tablet met daarop gedownloade content.

Voor drankjes, snacks en maaltijden aan boord moet tegenwoordig betaald worden. Dat kan in toenemende mate alleen met de pinpas of creditcard. Transavia accepteert geen contant geld meer aan boord.

Luchthaven

Op Fuerteventura is er één vliegveld: Aeropuerto de Fuerteventura oftewel Luchthaven Fuerteventura. Ee IATA-code van het vliegveld is FUE. De luchthaven ligt halverwege de oostkust van Fuerteventura, tussen hoofdstad Puerto del Rosario en de badplaats Caleta de Fuste.

Op onze pagina over de luchthaven van Fuerteventura lees je alles over dit vliegveld.

alles over de luchthaven van Fuerteventura