Sluiten

Vakantie op Fuerteventura

vakantie op Fuerteventura

Fuerteventura is vooral een vakantie-eiland. Inmiddels wordt een groot deel van de inkomsten direct of indirect uit het toerisme gehaald. Het voordeel dat Fuerteventura heeft ten opzichte van veel andere Europese bestemmingen is dat het eiland eigenlijk het hele jaar geschikt is als vakantiebestemming. In de periode juni tot en met september is het continu zomers en de ander maanden is het vrijwel altijd lenteachtig tot zomers. Niet voor niets is Fuerteventura dan ook een populaire winterzonbestemming onder Europeanen die de donkere koude weken op het vasteland proberen te ontlopen.

Op Fuerteventura wordt de periode mei tot medio oktober als ‘het seizoen’ gezien. Dit zijn de meest levendige maanden op het eiland waarbij de bezettingsgraad in de hotels en appartementen op zijn hoogst is en ook het strandleven aanzienlijk drukker is. Dit is tevens de periode waarin het publiek het diverst is. In de periode november tot en met april is er vooral sprake van relatief veel vijftigplussers aangevuld met gezinnen met jonge kinderen (nog niet leerplichtig) en stelletjes die niet zelden op huwelijksreis zijn.

Vakantie per onderwerp

huurauto

Auto huren

Een huurauto is ideaal om je op Fuerteventura te verplaatsen. Bekijk onze tips en lees waar je het beste een auto op Fuerteventura kunt huren.

lees verder
TUI BLUE Riu Calypso

Beste hotels

Dit zijn op dit moment de beste hotels op Fuerteventura. Bekijk de toppers per hotelcategorie!

lees verder
Windmolens op Fuerteventura

Bezienswaardigheden

Er valt op Fuerteventura voldoende te zien en te doen. Bekijk leuke bezienswaardigheden en activiteiten op Fuerteventura.

lees verder
Excursies op Fuerteventura

Excursies

Welke hoogtepunten en activiteiten op Fuerteventura wil je niet missen en hoe reserveer je jouw plaatsje bij de populairste excursies? Wij vertellen het je!

lees verder

Vliegen naar Fuerteventura

Alles over vliegen naar Fuerteventura, hoe je betaalbare vliegtickets naar Fuerteventura kunt boeken en informatie over de luchthaven en transfers.

lees verder
Het vliegveld van Fuerteventura

Vliegveld van Fuerteventura

Alles wat je moet weten over het vliegveld van Fuerteventura: voorzieningen, ligging, afstanden, transfers en meer nuttige info.

lees verder

Overnachten

Overnachten

Het overgrote deel van de toeristen die Fuerteventura bezoekt doet dat met een pakketreis. Ruim negentig procent van alle toeristen die het eiland bezoekt doet dat met een touroperator. Dat komt mede omdat een zeer groot deel van de beschikbare bedden op het eiland zich bevindt in grotere hotels. Deze verkopen bijna alle kamers via touroperators, omdat ze daarmee de hoogst mogelijke bezettingsgraad kunnen halen. Een toenemend aantal van deze hotels werken met een all-inclusive formule. Wil je individueel reizen dan is het aanbod in kleinschalige accommodaties vrij klein. Veel van de leuke dorpen op Fuerteventura kennen zelfs helemaal geen accommodatie.

TIP

Waar overnachten op Fuerteventura

De website waarovernachtenin.nl heeft handige informatie geschreven over waar je het beste kunt overnachten op Fuerteventura, wat de mooiste hotels op Fuerteventura zijn en wat de leukste all-inclusive hotels op Fuerteventura zijn.

Vliegtickets

Vliegen gebeurt ook grotendeels binnen een pakketreis. Toch is er voldoende aanbod van losse vliegtickets naar Fuerteventura. Vanuit Nederland kun je met Transavia en TUI naar de internationale luchthaven van Fuerteventura vliegen, die zich tussen Puerto del Rosario en Caleta de Fuste bevindt. Vanuit Brussel en Weeze kun je ook met Ryanair vliegen. Wie vanaf Duitsland wil vliegen die kan ook kiezen om met Air Berlin, Condor of TUIfly naar Fuerteventura te vliegen. De prijzen voor vliegtickets kunnen afhankelijk van het reisseizoen veel verschillen van elkaar. Kijk daarom goed rond voor de beste aanbieding.

Last minute aanbiedingen

De kans op een leuke lastminute aanbieding naar Fuerteventura is het grootste in de wat rustigere maanden. Eind oktober, de hele maand november, begin december en de maanden in het voorjaar (met uitzondering van de schoolvakanties) zijn de maanden met de grootste kans om een leuke lastminute vakantie te kunnen boeken. Rond Kerstmis en tijdens de zomervakantie is de kans op een goedkope vakantie naar Fuerteventura het kleinst.

Wie tijdens de kortere Nederlandse schoolvakanties een leuke aanbieding wil scoren die zou eens over de grens moeten kijken. De herfstvakantie en meivakantie in Nederland valt vaak niet gelijk met die in Duitsland en België. Een vrij grote kans dat de prijzen daar dan gunstiger liggen.

bekijk Fuerteventura lastminutes bij DE VAKANTIEDISCOUNTER bekijk Fuerteventura lastminutes bij SUNWEB bekijk Fuerteventura lastminutes bij TUI
Vakantie op Fuerteventura