U bent hier: Alles over Fuerteventura / vakantie

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Fuerteventura
Fuerteventura reisinformatie
Fuerteventura weer

Fuerteventura:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● insecten
 ● stranden
 ● uitgaan
 ● vakantie
 ● weer & klimaat
 ● windmolens
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Ajuy
 ● Ecomuseum La Alcogida
 ● Faro de El Toston
 ● La Atalayita
 ● Oasis Park
 ● Parque Natural de Corralejo

Plaatsen:
 ● Antigua
 ● Betancuria
 ● Butihondo
 ● Caleta de Fuste
 ● Corralejo
 ● Costa Calma
 ● El Cotillo
 ● Esquinzo
 ● Gran Tarajal
 ● Jandia
 ● La Ampuyenta
 ● La Lajita
 ● La Oliva
 ● La Pared
 ● Lajares
 ● Las Playitas
 ● Morro Jable
 ● Nuevo Horizonte
 ● Pajara
 ● Pozo Negro
 ● Puerto de los Muertos
 ● Puerto del Rosario
 ● Salinas del Carmen
 ● Tarajalejo

Meer informatie over Fuerteventura:
 ● sites over Fuerteventura

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Alles over Fuerteventura: vakantie

Vakantie naar Fuerteventura

Fuerteventura is vooral een vakantie-eiland. Inmiddels wordt een groot deel van de inkomsten direct of indirect uit het toerisme gehaald. Het voordeel dat Fuerteventura heeft ten opzichte van veel andere Europese bestemmingen is dat het eiland eigenlijk het hele jaar geschikt is als vakantiebestemming. In de periode juni tot en met september is het continu zomers en de ander maanden is het vrijwel altijd lenteachtig tot zomers. Niet voor niets is Fuerteventura dan ook een populaire winterzonbestemming onder Europeanen die de donkere koude weken op het vasteland proberen te ontlopen. Op Fuerteventura wordt de periode mei tot medio oktober als ‘het seizoen’ gezien. Dit zijn de meest levendige maanden op het eiland waarbij de bezettingsgraad in de hotels en appartementen op zijn hoogst is en ook het strandleven aanzienlijk drukker is. Dit is tevens de periode waarin het publiek het meest divers is. In de periode november tot en met april is er vooral sprake van relatief veel vijftigplussers aangevuld met gezinnen met jonge kinderen (nog niet leerplichtig) en stelletjes die niet zelden op huwelijksreis zijn.

Overnachten

Het overgrote deel van de toeristen die Fuerteventura bezoekt doet dat met een pakketreis. Ruim negentig procent van alle toeristen die het eiland bezoekt doet dat met een touroperator. Dat komt mede omdat een zeer groot deel van de beschikbare bedden op het eiland zich bevinden in grotere hotels. Deze verkopen bijna alle kamers via touroperators, omdat ze daarmee de hoogst mogelijke bezettingsgraad kunnen halen. Een toenemend aantal van deze hotels werken met een all-inclusive formule. Wil je individueel reizen dan is het aanbod in kleinschalige accommodaties vrij klein. Veel van de leuke dorpen op Fuerteventura kennen zelfs helemaal geen accommodatie.

De website waarovernachtenin.nl heeft handige informatie geschreven over waar je het beste kunt overnachten op Fuerteventura, wat de mooiste hotels op Fuerteventura zijn en wat de leukste all-inclusive hotels op Fuerteventura zijn.

Vliegtickets

Vliegen gebeurt ook grotendeels binnen een pakketreis. Toch is er voldoende aanbod van losse vliegtickets naar Fuerteventura. Vanuit Nederland kun je met Transavia en TUI naar de internationale luchthaven van Fuerteventura vliegen, die zich tussen Puerto del Rosario en Caleta de Fuste bevindt. Vanuit Brussel en Weeze kun je ook met Ryanair vliegen. Wie vanaf Duitsland wil vliegen die kan ook kiezen om met Air Berlin, Condor of TUIfly naar Fuerteventura te vliegen. De prijzen voor vliegtickets kunnen afhankelijk van het reisseizoen veel verschillen van elkaar. Kijk daarom goed rond voor de beste aanbieding.

Last minute aanbiedingen

De kans op een leuke lastminute aanbieding naar Fuerteventura is het grootste in de wat rustigere maanden. Eind oktober, de hele maand november, begin december en de maanden in het voorjaar (met uitzondering van de schoolvakanties) zijn de maanden met de grootste kans om een leuke lastminute vakantie te kunnen boeken. Rond Kerstmis en tijdens de zomervakantie is de kans op een goedkope vakantie naar Fuerteventura het kleinst. Wie tijdens de kortere Nederlandse schoolvakanties een leuke aanbieding wil scoren die zou eens over de grens moeten kijken. De herfstvakantie en meivakantie in Nederland valt vaak niet gelijk met die in Duitsland en België. Een vrij grote kans dat de prijzen daar dan gunstiger liggen.

Vakantie Fuerteventura boeken

Bekijk Fuerteventura vakanties bij TUI

Fuerteventura...  het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden!