U bent hier: Alles over Fuerteventura / plaatsen / Pozo Negro

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Fuerteventura
Fuerteventura reisinformatie
Fuerteventura weer

Fuerteventura:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● insecten
 ● stranden
 ● uitgaan
 ● vakantie
 ● weer & klimaat
 ● windmolens
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Ajuy
 ● Ecomuseum La Alcogida
 ● Faro de El Toston
 ● La Atalayita
 ● Oasis Park
 ● Parque Natural de Corralejo

Plaatsen:
 ● Antigua
 ● Betancuria
 ● Butihondo
 ● Caleta de Fuste
 ● Corralejo
 ● Costa Calma
 ● El Cotillo
 ● Esquinzo
 ● Gran Tarajal
 ● Jandia
 ● La Ampuyenta
 ● La Lajita
 ● La Oliva
 ● La Pared
 ● Lajares
 ● Las Playitas
 ● Los Molinos
 ● Morro Jable
 ● Nuevo Horizonte
 ● Pajara
 ● Pozo Negro
 ● Puerto de los Muertos
 ● Puerto del Rosario
 ● Salinas del Carmen
 ● Tarajalejo

Meer informatie over Fuerteventura:
 ● sites over Fuerteventura

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Fuerteventura: Pozo Negro

Pozo Negro

Op deze site staan al meerdere vissersdorpen beschreven. Sommige romantisch, sommige inmiddels uitgegroeid tot complete badplaatsen en sommige omgeven door een prachtig stukje natuur. Een vissersdorp dat het predicaat ‘schilderachtig’ zeker verdiend is Pozo Negro. Dit kleine dorp ligt halverwege de oostkust van Fuerteventura, aan het einde van de Barranco del Pozo Negro. Op ongeveer twee kilometer afstand ligt de archeologische vindplaats La Atalayita.

Als je de weg FV-420 afrijdt naar Pozo Negro (‘Zwarte Put’) dan houdt het asfalt op waar het dorp begint. Daar gaat de weg over in grindwegen die aan de zuidkant overgaan in een groot parkeerterrein. Dit ligt direct bij het populairste restaurant van Pozo Negro: Los Pescadores. De naam zegt het al: het betreft een visrestaurant. In dit restaurant en het enkele tientallen meters verderop gelegen Los Caracoles zijn twee mooie plekken om verse vis te eten. Laat je niet afschrikken door het zeer eenvoudige en vrij rommelig ogende terras met plastic meubilair. Lokale mensen en toeristen komen speciaal naar Pozo Negro toe om bij Los Pescadores te komen smikkelen.

Zo betaalbaar als de vis hier is, zo onbetaalbaar is het uitzicht. Het zuidelijke deel van Pozo Negro is heel ruimtelijk opgezet. Een lang zwart kiezelstrand loopt langs de panden. Het mooiste plaatje leveren de vissersbootjes op die op een kleine verhoging liggen tussen de beide restaurants: een mooie symfonie van kleurige vissersbootjes op donkergrijze stenen. Meteen ten zuiden van Los Pescadores staat een rijtje traditionele Canarische woningen met de welbekende groene en blauwe verftinten in combinatie met wit stukwerk. Aan de noordkant staat een langere rij van witte vissershuisjes in een flauwe bocht om de zee gebogen.

Mocht je op de FV-2 tussen Puerto del Rosario en Morro Jable rijden dan moet je eigenlijk de afslag richting Pozo Negro eventjes nemen. Al is het alleen maar om de sfeer eventjes in je op te nemen van wat volgens ons één van de mooiste en meest authentieke vissersdorpjes op Fuerteventura is.


 

Fuerteventura...  het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden!