Sluiten

Tarajalejo

Tarajalejo

Op het moment dat je Tarajalejo binnenrijdt dan valt het op dat er vooral veel pasteltinten gebruikt zijn bij de woningen en andere bouwwerken. Geel, oranje, bruintinten en blauw zijn de kleuren die je redelijk veel ziet. Het voor veel vissersdorpen zo typerende wit met blauwe kozijnen en deuren zie je hier niet zoveel meer. Een uitzondering vormt de opslagruimte van visrestaurant Adeyu, één van de weinige horecagelegenheden in het dorp. Wat voor publiek er in Tarajalejo komt, wordt daar meteen duidelijk. Het bord met de dagspecialiteiten is in het Duits geschreven en ik hoor de bedienende ober ook meer Duits dan Spaans praten. Tarajalejo is overduidelijk het domein van Duitse vakantiegangers. Bij Tarajalejo bevindt zich overigens ook de enige officiële camping van Fuerteventura.

Het dorp

Tarajalejo

Ongeveer de helft van de kustlijn van Tarajalejo is voorzien van een brede wandelboulevard, die nog niet zolang geleden is aangelegd. Langs deze boulevard ligt het grootste hotel van het dorp: het R2 Bahia Design Hotel & Spa Wellness. Ter hoogte van dit viersterren resort is het het drukste op het zwarte strand dat een mengsel is van zwart zand met kiezels. Naarmate je meer noordelijker wandelt worden de stenen talrijker en groter.

Wat betreft winkelgenot moet je in Tarajalejo niet te veel verwachten. Naast een supermarkt valt er verder weinig te winkelen in Tarajalejo. Mensen komen hier overduidelijk ook niet zich in de drukte te gooien. Hier kom je om te relaxen. Lekker van het zonnetje genieten met een goed glas wijn en een lekker schaaltje tapas erbij.

Strand

Strand van Tarajalejo

Wil je in alle rust van een heerlijk strand genieten? Het strand van Tarajalejo is nooit druk bevolkt. Je vindt hier vooral de lokale bevolking. Het strand is meer dan een kilometer lang en gemiddeld 45 meter breed. Het zand is donker, waardoor het in de loop van de dag onder invloed van het zonlicht aardig op kan warmen. Hoe dichter je bij de zee bent, hoe fijner het zand is. Als je verder van het water afgaat, zijn er veel kiezels. Achter het strand ligt een geplaveide promenade met palmbomen.

R2 Bahia Design Hotel & Spa Wellness

R2 Bahia Design Hotel & Spa Wellness

Het R2 Bahia Design Hotel & Spa Wellness is een van de populairste vakantieresorts in het zuiden van Fuerteventura. Het succes van dit adults-only hotel (minimale leeftijd 16 jaar) zit hem vooral in de ligging en het feit dat het je hier helemaal aan niets ontbreekt. De kamers en balkons zijn op het zuiden gericht, waardoor je hier uitstekend uit de wind zit. De twee zwembaden liggen eveneens uit de wind.

Het hotel biedt ongeveer 160 kamers en suites, die standaard zijn uitgerust met onder andere een tv, telefoon, airconditioning, huurkluisje, minibar, balkon of terras, en een badkamer met bad of douche en toilet. De juniorsuites van R2 Bahia Design Hotel & Spa Wellness zijn ruimer en als extra voorzien van een zithoek. Wil je de ruimste en beste kamer in het resort boeken? Ga dan voor de suite met zeezicht.

Het R2 Bahia Design Hotel is van alle gemakken voorzien, zoals een uitstekend restaurant, een heerlijke bar, een goed uitgeruste fitnessruimte en uitgebreide wellnessmogelijkheden. Je kunt vakanties naar het R2 Bahia Design Hotel boeken op basis van all-inclusive verzorging.

BEKIJK PRIJZEN BIJ SUNWEB BEKIJK PRIJZEN BIJ VAKANTIEDISCOUNTER