Sluiten

Nuevo Horizonte

Nuevo Horizonte

Een plaats met de naam ‘Nieuwe Horizon’, dat belooft wat zou je denken. Helaas is het tegendeel waar. Ik denk dat Nuevo Horizonte de prijs van meest troosteloze plek op Fuerteventura verdient. Oorspronkelijk is deze plaats die op een steenworp afstand ligt van de internationale luchthaven bedoeld als bruisende toeristenplaats. Wat wij aantroffen was een uitgebluste betonnen kolonie waar bouwplaatsen en lege terreinen de boel extra ontsieren. Je zou denken dat Nuevo Horizonte dan gezegend zou zijn met een fraai strand. Ook hier is geen sprake van. De veelal leegstaande oceanfront huizen kijken uit op rotsen en asfalt van de weg die er langs loopt.

Geen gezellige wandelboulevard, geen strandtentjes waar je op een zomerse dag lekker wat gaat drinken, geen restaurants waar verse vis geserveerd wordt….feitelijk dus geen enkele reden om hier een vakantie te vieren. Dat er veel mensen zo over denken blijkt uit het feit dat veel woningen leeg staan. Het aanbod van koopwoningen is hier vrij groot. Een redelijk deel van de appartementen wordt inmiddels permanent bewoond. Dat is onder andere merkbaar aan het onderhoud aan oude auto’s dat zoals in een doorsnee volkswijk hier op straat uitgevoerd wordt.

Waarom toch Nuevo Horizonte?

Nuevo Horizonte

Je vraagt je af met welke verkooppraatjes de huidige eigenaren van woningen in Nuevo Puerto ooit gelokt zijn. Wat is de ‘unique selling point’ van Nuevo Horizonte? Wie het me vertellen kan mag me mailen. Ik denk dat het geldlust is geweest. Het kopen van een tweede woning in de hoop er vooral financieel beter van te worden. Wat de wereldwijde bankencrisis aangetoond heeft, is dat dit soort onroerend goed projecten eigenlijk kansloos is bij normale economische omstandigheden. Nuevo Horizonte kunnen ze beter horizonvervuiling noemen. Mocht je ooit een goedkope lastminute kunnen boeken naar dit vakantieparadijs bedenk dan dat elke prijs voor een vakantie in dit oord te hoog is.

Zijn we te negatief?

Sinds we de tekst die op deze pagina staat publiceerde, ergens in 2011, hebben we verschillende boze e-mails mogen ontvangen. Hoe durfden wij Nuevo Horizonte zo af te kraken? En of we eens een keer opnieuw langs konden komen, om onze mening daarna bij te stellen. Want het zou nu beter zijn. We hebben Nuevo Horizonte sindsdien nog tweemaal bezocht. De laatste keer was in het voorjaar van 2023. En we hebben onze mening niet bijgesteld. Van alle kustplaatsen van Fuerteventura is Nuevo Horizonte de minst sfeervolle en het is er in de loop der jaren niet beter op geworden.

Gezelligheid in Nuevo Horizonte
De kust van Nuevo Horizonte