Sluiten

Las Playitas

Las Playitas

Las Playitas is een dorp met twee gezichten. Op het moment dat je het oude deel van het dorp Las Playitas binnenkomt dan overvalt je het gevoel dat je een van de betere plekjes op het eiland ontdekt hebt. Je zou bijna denken dat je een geheim dorp gevonden hebt, want de kans is groot dat als je hier overdag het dorp binnenwandelt je vrijwel geen andere toerist tegen zult komen. Toch is Las Playitas zeker wel een toeristische plaats.

Het dorp bestaat uit twee gedeeltes. In het noorden heb je het oude dorp Las Playitas, meteen ten zuiden daarvan ligt de Urbanisatie Las Playitas waar twee grote vakantiecomplexen samen met de 18-holes golfbaan Payitas Golf een flink contrast vormen met het daarachter gelegen dorp. Wat dan wel mooi om te zien is, is dat de twee delen fysiek door een grote rots van elkaar gescheiden liggen. Zo blijft de sfeer in het oorspronkelijke dorp bijna onaangetast.

witte huisjes

Het gezicht van het dorpje zelf wordt bepaald door prachtige witte huisjes met de kenmerkende groene en blauwe accenten. Vooral vanaf het einde van de haven heb je een mooi uitzicht over het smalle zwarte zandstrand met daarachter de sfeervolle huisjes die tegen de berg omhoog lopen. Direct aan het autovrije boulevardje liggen twee visrestaurants. In beide restaurants kun je goed eten. Het ene restaurant is wat eenvoudiger terwijl het andere wat meer opsmuk van de gerechten kent.

Urbanisatie

Urbanisatie

De urbanisatie bestaat uit een tweetal grote vakantieparken die in vrijwel alles voorzien wat je op vakantie nodig hebt. Aan de noordkant ligt het terrasvormige Playitas Grand Resort. Aan de zuidkant ligt het meer op gezinnen gerichte Playitas Aparthotel. Voor wie meer privacy en luxe wil hebben zijn er ook 24 vakantievilla’s met eigen zwembad te huur. Het grote voordeel dat deze accommodaties in Las Playitas hebben is dat ze verder geheel van de buitenwereld afgelegen lijken te zijn.

Het dorp en de urbanisatie liggen aan het einde van een weg die vanaf vlak voor Gran Tarajal deze kant uit gaat. Als je in de accommodaties verblijft heb je de voordelen die behoren bij grote vakantieparken. Er wordt in van alles voorzien zoals miniclubs, een waterglijbaan, meerdere zwembaden, tennisbanen, joggingbanen en watersportmogelijkheden. Wie toch eventjes het authentieke Fuerteventura op wil zoeken die kan het brede zandstrand aflopen richting de rots die beide delen van elkaar scheidt. Achter de rots wacht het heerlijke dorpje op je te wachten als kers op de taart.