Sluiten

Lajares

Lajares

Lajares is een dorp dat afwijkt van veel andere dorpen op Fuerteventura. Over het algemeen geldt op het eiland dat een dorp juist supertoeristisch is of zeer authentiek. Lajares valt niet in één van deze twee categorieën. De ligging op 10 tot 15 minuten rijden van toeristenstad Corralejo heeft ervoor gezorgd dat bij de opkomst van het toerisme Lajares mee profiteert van de duizenden vakantiegangers die hier komen. Het dorp kent geen opmerkelijke gebouwen, musea, aantrekkelijke pleinen of andere redenen om hier te komen.

Het feit dat het het dichtst bijgelegen dorp vanaf Corralejo is, is al voldoende om het plaatsje op te laten bloeien. Vandaar dat je hier opvallend veel horecagelegenheden ziet. ’s Morgens zijn de plekjes in de bars en cafetaria’s nog voornamelijk bezet door locals. De toeristen volgen pas later op de dag. Voor de Duitse en andere toeristen is er in Lajares een Duitse bakkerij gevestigd. Deze zit naast de apotheek.

De afgelopen jaren is Lajares uitgegroeid tot een van de leukere dorpen op Fuerteventura. Het dorp is een geliefde tussenstop voor toeristen die met een huurauto een rondje over Fuerteventura rijden.

Lajares
Lajares

Markt

Zaterdag is veruit de drukste dag in Lajares. Op het centrale plein wordt dan een markt gehouden met kunstnijverheid en handwerken. Dit is dé plek in het noorden van het eiland om een leuk handgemaakt souvenir te kopen om mee naar huis te nemen. De markt start om 10 uur ’s morgens en duurt tot 2 uur ’s middags. Houd er rekening mee dat je op drukke dagen soms wel een eindje moet lopen vanaf de auto naar de markt.