Sluiten

Jandía

Jandía

Jandía is de meest zuidelijk gelegen badplaats van Fuerteventura. Het ligt op het gelijknamige schiereiland. Jandía is eigenlijk geen dorp maar een verzameling van winkels, horecazaken en hotels ten oosten van het dorp Morro Jable. Jandía is als plaats op zich dan ook absoluut niet de moeite waard, als het niet zo zijn dat je hier fantastische stranden aantreft. Playa del Matorral, ook wel Playa de Jandía genoemd, is één van de grootste stranden van het eiland.

Wie in de plaats Jandía verblijft die zal in veel gevallen een flink stukje moeten lopen naar het strand. Slechts een deel van de hotels staat aan of vlak bij het strand. De hotels die ter hoogte van de vuurtoren liggen zijn door een brede strook natuur van het strand gescheiden. Je moet dan over houten loopbruggen naar het strand lopen. De afstand tot het strand is dan maximaal zo’n 250-300 meter. De houten wandelbruggen zijn er niet direct voor het gemak van de toeristen. Ze zijn eigenlijk vooral bedoeld om de natuur te beschermen. Het is niet toegestaan om van deze paden af te wijken en de natuurstrook in te lopen.

Jandía als vakantiebestemming

Jandía als vakantiebestemming

Zoals hierboven vermeld is Jandía als plaats niet veel bijzonders. Dat betekent niet dat het geen goede vakantieplaats is. Voor de massa is het een vakantiebestemming die aan hun wensen voldoet. Accommodaties op maximaal honderden meters van het strand, een mooi breed zandstrand en dankzij de ligging ook gemiddeld genomen iets warmer dan bijvoorbeeld Corralejo.

Door de ligging in het zuiden ligt Jandía redelijk beschut tegen de wind, die in het noorden wel een afkoelende werking heeft. Dat het in Jandía niet zoveel waait kan in de zomer als nadeel hebben dat er geen afkoelende werking is op het moment dat er een warme luchtstroming vanuit het vasteland van Afrika afkomstig is. De hete Saharalucht kan er dan voor zorgen dat het kwik in Jandía in de zomer soms op kan lopen richting de veertig graden Celsius.

Morro Jable

Morro Jable

Jandía is een toeristenplaats die enkele decennia geleden nog niet op de kaart voorkwam. Het ten westen van Jandía gelegen Morro Jable is dat wel. Waar het winkel- en restaurantaanbod in Jandía zich vooral beperkt tot wat je in zoveel andere badplaatsen in Europa ziet, daar onderscheidt Morro Jable zich wel.

Als je wilt, kun je vanuit het strand in Jandía te voet naar Morro Jable wandelen. Een heerlijke wandeling die afhankelijk van je beginpositie een kwartier tot drie kwartier duurt. In Morro Jable kun je dan genieten van de vele terrasjes die wat betreft uitzicht de terrassen in Jandía ruimschoots overtreffen.

Top

3 accommodaties in Jandía

 1. Riu Palace Jandia
  Riu Palace Jandia

  Het vijfsterrenhotel Riu Palace Jandia is in alle opzichten een topaccommodatie. Het luxe resort ligt op een van de mooiste locaties van heel Fuerteventura, met een schitterend uitzicht over het kilometerslange strand van Jandia.

  Bekijk info en prijzen
 2. Hotel Iberostar Fuerteventura Palace
  Hotel Iberostar Selection Fuerteventura Palace

  De volledige naam Hotel Iberostar Selection Fuerteventura Palace zegt genoeg: dit hotel behoort tot het beste onder de Iberostar hotels. De ligging is perfect en de service is volgens de gasten subliem. Wat heb je nog meer nodig tijdens jouw vakantie?

  Bekijk info en prijzen
 3. SBH Maxorata Resort
  SBH Maxorata Resort

  Het SBH Maxorata Resort is een geweldige vakantiebestemming voor gezinnen die van luxe, vertier en een modern ingerichte kamer houden. Kinderen kunnen zich zowel in het heerlijke zwembad en in de miniclub vermaken.

  Bekijk info en prijzen