Sluiten

Gran Tarajal

Gran Tarajal

Gran Tarajal is één van de grotere plaatsen op Fuerteventura. De stad dankt haar ontwikkeling aan het feit dat hiervandaan vroeger de tomaten van het eiland geëxporteerd werden via de haven. Deze rol is inmiddels overgenomen door Puerto del Rosario. Tegenwoordig is Gran Tarajal een vrij relaxte plaats waar vooral locals komen om lekker uit te eten en te genieten van het strand.

Het strand van Gran Tarajal is een zandstrand dat bestaat uit het vaker op de Canarische Eilanden voorkomende zwarte zand. De kleur van het zand komt door de vulkanische oorsprong. Het strand is breed en loopt langs heel het centrum. Op het breedste punt is het ruim vijfhonderd meter lange strand ongeveer zeventig meter breed. Langs het strand ligt een wandelpromenade met daarlangs meerdere restaurants, cafetaria’s en ijssalons. Ook tref je er enkele speelgelegenheden aan voor jonge kinderen.

Toerisme

toerisme in Gran Tarajal

Opvallend voor een plaats die toch een deel van haar inkomsten van bezoekers haalt, is dat het aanbod van accommodaties zeer beperkt is. Je ziet hier sowieso niet zo veel buitenlandse toeristen. Het hokje van de toeristische informatie is dan ook niet erg druk. Het leven in Gran Tarajal komt pas tegen de avond op gang. In het weekeinde kan het wel al wat vroeger op de dag al wat drukker worden. Dat komt door de aanwezigheid van redelijk veel plezierbootjes in de haven van Gran Tarajal. De eigenaren komen vooral op zaterdag en zondag naar de haven om van hun boot te genieten.

Haven

haven van Gran Tarajal

De haven is de plek waar je heerlijke verse vis kunt kopen. Op de kop van de haven zit redelijk goed verstopt een viswinkel waar de die dag gevangen zeedieren verkocht worden. Wie de mogelijkheid heeft om zelf te koken (barbecueën) die kunnen we aanraden om hier een heerlijk visje te gaan halen. De prijs is vergeleken met Nederland aanzienlijk goedkoper en de vis is in de regel verser. De parkeerplaatsen bij de haven zijn ook de beste plek om je auto te parkeren.

Dat Gran Tarajal een grotere plaats is merk je aan de schaarste aan parkeerplekken in het centrum. Een deel van de parkeerplakken is ook alleen maar bestemd voor kort parkeren (maximaal 30 minuten). Als je de auto parkeert op één van de twee parkeerterreinen nabij de haven dan loop je in slechts enkele minuten de boulevard op.

Strand van Gran Tarajal