Sluiten

Costa Calma

Costa Calma

Costa Calma is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de populairste badplaatsen van Fuerteventura. De sleutel tot het succes is duidelijk aan te wijzen: Costa Calma heeft een geweldig zandstrand waar de gemiddelde strandliefhebber erg blij van wordt. Het brede en lange strand biedt veel ruimte en zorgt ervoor dat de zonaanbidders meestal goed beschut tegen de wind op het strand kunnen vertoeven. Het zonnige droge klimaat van Costa Calma zorgt ervoor dat het wat betreft temperatuur en neerslag (weinig!) meestal wel goed zit.

Het lijkt er bijna op dat we de ideale badplaats aan het beschrijven zijn. Dat is Costa Calma voor sommige mensen ook. Als het je puur om het strand gaat, dan zit je hier prima. Wil je er een gezellige boulevard of een sfeervolle dorpskern bij hebben, dan scoort Costa Calma wat minder goed.

Costa Calma is geen plaats waar je verliefd op zult worden. Daarvoor ontbreken er een aantal ingrediënten zoals sfeervolle straatjes, een lekkere wandelboulevard of een ander stuk gezelligheid. Costa Calma is een vakantiedorp waar het leven zich vooral afspeelt in de vele hotelresorts die hier de afgelopen jaren zijn verschenen. Wie van plan is om vooral in het hotel en op het strand te verblijven die zal in Costa Calma een prima vakantiebestemming hebben. Wie echter vooral ook gezelligheid in de plaats zelf wil hebben die zal hier niet echt gelukkig worden. De enige oplossing is dan om dat met een huurauto op te zoeken.

Veel grote hotels

Veel grote hotels

Het gros van de hotels in Costa Calma bestaat uit grotere complexen, die veelal in het hogere middensegment zitten (4-sterren). Bij de meeste kun je een all-inclusive vakantie vieren, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de uitgaven ter plaatse. Er zijn drie ketens die met meerdere hotels vertegenwoordigd zijn in Costa Calma: H10, SBH en R2. Sommige hotels zitten rechtstreeks aan het strand, bij sommige moet je een klein stukje lopen.

Strand

strand van Costa Calma

Het strand van Costa Calma is een vrij breed goudkleurig zandstrand. Wat betreft stroming is het hier niet uitgesproken wild of rustig. Golfslag in de branding is er eigenlijk altijd wel. Wat wel opvalt, is dat het strand niet geleidelijk in zee overloopt, maar dat er vlak voor de branding een kleine verhoging is. Een teken dat de zee het strand beetje bij beetje afbreekt.

Wie niet in een hotel of appartement in Costa Calma zit die heeft vrij weinig mogelijkheden om de auto vlak bij het strand te parkeren. Vaak zul je wat verder moeten lopen. Er zijn geen openbare bars of restaurants op het strand zelf. Wel kun je ligstoelen met of zonder parasol huren.

Markt

Markt in Costa Calma

Iedere zondag wordt er net achter de weg FV-2 de Afrikaanse Markt gehouden. Wie de markt bezoekt die zal begrijpen waarom het deze naam heeft. Het zijn eigenlijk vrijwel alleen maar handelaren van Afrikaanse afkomst die hier hun waren komen slijten. Wie op zoek is naar lekkernijen zoals geitenkaas, groente, fruit of lekkere Spaanse worstjes die heeft hier niet veel te zoeken.

Het grootste deel van de kramen verkopen producten die je op vrijwel iedere markt in Spanje tegenkomt. Dat zijn bijvoorbeeld tassen, zonnebrillen, kleding en allerlei souvenirs. Bij de tassen- en zonnebrilhandelaren vind je veel namaakpoducten. Tassen die een illegale kopie zijn van Chanel, Prada en Louis Vuitton. Zonnebrillen die verdomd veel lijken op Armani of Ray-Ban brillen. Wat de markt de moeite waard maakt, zijn de soms zeer fraaie handgemaakte producten die men hier verkoopt. We hebben mooie spullen gezien voor weinig geld. Als je toch in Costa Calma bent is het een leuk uitje.

Uitgaan

Wie ’s avonds ergens wat wil gaan drinken buiten het hotel die kunnen we Rapa Nui aanbevelen. Dit is een surfbar die op zo’n tweehonderd meter van het strand ligt. Lekkere muziek en een relaxte sfeer met een zeer gemengd publiek. Je kunt hier ook terecht voor het huren van surfmateriaal of het regelen van surflessen.