Sluiten

Caleta de Fuste

Caleta de Fuste

Ten zuiden van de internationale luchthaven van Fuerteventura ligt de badplaats Caleta de Fuste. Het jonge dorp is feitelijk meer een urbanisatie zonder historische kern dan dat er sprake is van een traditioneel dorp zoals wij dat kennen. Caleta de Fuste is een voorbeeld van een moderne vakantieplaats zoals je ze ook op de andere Canarische Eilanden aantreft. Het is een mix van vakantieparken, appartementencomplexen en hotels. Caleta de Fuste is vernoemd naar de cirkelvormige baai waar het aan ligt. Wie hier verblijft moet niet te veel verwachten wat betreft sfeer.

Overdag liggen de meeste mensen aan het goudkleurige strand of aan het zwembad van hun accommodatie. ‘s Avonds concentreert men zich vooral in de commerciële centra die je in de plaats vindt. Eentje ligt op enkele honderden meters van het strand, in het hartje van Caleta de Fuste. Dit openlucht winkelcentrum biedt een mix van toeristische winkels, een paar bars, een paar restaurants en een supermarkt die tot ‘s avonds laat open is. De horecagelegenheden zijn overduidelijk Brits georiënteerd.

Luxe hotels

Sheraton Fuerteventura

Aan de zuidkant van Caleta de Fuste staan een paar luxe hotels waaronder het Sheraton Fuerteventura en het Elba Palace Resort. Hotelgasten die erop uit willen hoven de huurauto of taxi niet in te stappen. Zij kunnen te voet naar het nabijgelegen winkelcentrum Atlantico. Behalve een veertigtal winkels en horecagelegenheden is hier ook een zes zalen tellende bioscoop te vinden. Verwacht niet te veel van de horecagelegenheden. Het aanbod is klein en niet erg culinair.

Wie de minibar in de hotelkamer wil ontwijken die kan in de 1500 vierkante meter tellende Spar supermarkt terecht. Tegenover het winkelcentrum zit een McDonalds voor de mensen die liever kiezen voor een vette fastfood hap dan in een restaurant te gaan tafelen. Centro Commercial Atlantico opende in 2003 haar deuren.

Andere namen

Andere namen die voor Caleta de Fuste gebruikt worden zijn El Castillo, Puerto del Castillo en Costa Caleta. De eerste twee namen zijn een verwijzing naar het verdedigingsfort en de daarbij behorende haven die zich in Caleta de Fuste bevinden. De haven Puerto del Castillo is vernoemd naar het oude verdedigingsfort dat hier eenzaam aan de kust stond voordat de toeristische bouwwerken uit de grond gestampt werden. De haven biedt weinig vertier in de vorm van horeca. Er is slechts één restaurant gevestigd. De haven is de thuisbasis van jachten, vissersboten en diverse excursieboten die van hieruit vertrekken.

Zien en doen

strand van Caleta de Fuste

Activiteiten die in Caleta de Fuste ondernomen kunnen worden zijn golf (18-holes golfbaan), uitgaan en het bijna onvermijdelijke minitreintje. Wie een rit met dit toeristentreintje wil maken die moet zich realiseren dat de rit je langs weinig spannende plekjes brengt. Wat valt er te zien aan een verzameling vakantiecomplexen, winkels en horecagelegenheden?

De belangrijkste reden om een vakantie in Caleta de Fuste te vieren? Dat is natuurlijk het strandleven. De combinatie van het heerlijke zandstrand Playa de Castillo met het zachte zomerse klimaat van Caleta de Fuste zorgt ervoor dat je hier geweldig kunt zonnebaden, zwemmen en relaxen.

Ideale ligging

Wat ons betreft heeft Caleta de Fuste een ideale op het eiland Lanzarote. Dankzij de nabijheid van het vliegveld heb je een beperkte transfertijd, de ligging aan de oostelijke zijde zorgt dat je op veel plekken beschut tegen de wind kunt zitten en omdat de badplaats ongeveer halverwege de oostkust ligt, zit je ideaal ten opzichte van de verschillende bezienswaardigheden die Fuerteventura rijk is. De leukste dorpen, stadjes en bijzondere plekjes zijn binnen een half uur tot drie kwartier aan te rijden. Caleta del Fuste is daardoor een van de beste verblijfplaatsen als je uitstapjes met de huurauto wilt gaan maken.

Top

3 populairste hotels in Caleta de Fuste

 1. Barcelo Fuerteventura Castillo
  Barcelo Fuerteventura Castillo

  Barcelo Fuerteventura Castillo is een prachtig viersterren resort aan het strand van Caleta de Fuste. Spring in verschillende zwembaden, geniet van diverse wellnessfaciliteiten en ga los met dank aan de leukste sportactiviteiten.

  Bekijk info en prijzen
 2. Barceló Fuerteventura Mar
  Barceló Fuerteventura Mar

  Het compleet gerenoveerde Barceló Fuerteventura Mar is een van de tophotels in Caleta de Fuste. Geniet van het strand, het zwembad of van de uitgebreide spa-faciliteiten.

  Bekijk info en prijzen
 3. Sheraton Fuerteventura Beach
  Sheraton Fuerteventura Beach, Golf & Spa Resort

  De naam verklapt het al: hier heb je alles bij elkaar: het Sheraton Fuerteventura Beach, Golf & Spa Resort is een luxe strandhotel bij een 18-holes golfbaan en met een uitgebreid wellnesscenter.

  Bekijk info en prijzen