Sluiten

Oasis Wildlife

Oasis Wildlife

Op ongeveer tien minuten rijden van Costa Calma ligt Oasis Wildlife, dat vroeger de naam Oasis Park droeg. Ooit was deze oase binnen het verder vrij dorre landschap alleen een botanische tuin behorende bij een tuincentrum. Tegenwoordig is het een complete dierentuin met daarnaast ook nog de prachtige botanische tuin. Oasis Wildlife is een compleet dagje uit geworden voor iedereen. Behalve een leuke verzameling dieren zijn er ook diverse show te zien zoals de roofvogelshow, de zeeleeuwenshow, de reptielenshow en de papegaaien show. Iedere show wordt twee tot vier keer per dag gegeven. De roofvogelshow wordt in de botanische tuin gegeven. Wie slecht ter been is moet er rekening mee houden dat het een redelijke klim is naar de plek waar deze show gegeven wordt.

Oasis Wildlife maakt een zeer verzorgde indruk. Het is schoon en ziet er goed onderhouden uit. De verblijfplaatsen zien er goed uit en de dieren ogen relaxed. Dat zie je soms wel heel anders in dierentuinen. Het hele park is zeer ruim voorzien van prachtige beplanting. Als het warm en zonnig is, kun je grote stukken in de schaduw lopen. Het dierenpark bestaat uit twee delen, waarbij je een via een tunneltje van het ene naar het andere stuk wandelt. Vanaf de tweede zone kun je met een gratis safaritruck naar de botanische tuin gebracht worden. Te voet kan ook, maar dan wandel je anderhalve kilometer zonder verder iets speciaals te zien.

Dieren

Dieren

Het aanbod van dieren is niet enorm groot, maar wel zeer de moeite waard. Het zijn vooral veel diersoorten die mensen als mooi, grappig of op andere wijze fascinerend zien. Diverse apensoorten, krokodillen, olifanten, giraffes en cheeta’s behoren tot de vaste bewoners van Oasis Park. Helemaal grappig zijn de ringstaartmaki’s. Als je wilt, kun je een arrangement boeken waarbij je met je hele gezelschap de ringstaartmaki’s gaat voeren. Vooral kinderen vinden dit een hele belevenis. Wat voor kinderen, maar ook volwassenen nog spannender is, is meedoen aan de kameelsafari. Vanaf twee plekken bij Oasis Wildlife kun je meedoen aan een rit op een dromedaris. Dit geschiedt in colonne op vaste tijden. Om deze ruim een half uur durende rit te maken moet je wel apart betalen. Belangrijk dat je goed ingesnoerd zit, want anders kun je vrij gemakkelijk van deze woestijndieren af vallen.

Bezoekinfo

kameeltocht

Oasis Wildlife is alle dagen geopend vanaf negen uur ‘s morgens. In het winterseizoen sluit het park om 18:00 uur, in de zomerperiode pas om 19:30 uur. Oasis Wildlife ligt bij het dorp La Lajita. Bezoekers kunnen hun auto gratis parkeren op het parkeerterrein voor de ingang van het park. Er rijden ook gratis bussen vanaf de vakantieplaatsen Costa Calma, Esquinzo, Jandia, Caleta de Fuste en Corralejo naar Oasis Wildlife. Bij het naar binnen gaan van het park ontvang je een schema van de shows van die dag. Hierop staan ook de vertrektijden van de retourbussen vermeld.

TIP

regel alvast je tickets

Wat wil je doen op het moment dat je bij Oasis Wildlife gearriveerd bent? Zo snel mogelijk naar binnen, toch? Bespaar je de tijd die je moet wachten in de rij bij de kassa’s door je tickets vooraf te regelen. Je kunt de optionele kameelrit er direct bij boeken, als je dat wilt.

bekijk tickets voor Oasis Wildlife
Roofvogelshow