Sluiten

Insecten op Fuerteventura

De Canarische Eilanden staan bekend om de aanwezigheid van kakkerlakken. Op Tenerife en Gran Canaria hebben we dit ongedierte al een aantal keren aangetroffen. Ook over Fuerteventura lees je soms over de aanwezigheid van deze niet erg populaire beestjes, maar wij hebben ze niet aangetroffen. Ander insecten die weinig populair zijn onder de mensen zijn muggen en wespen. Op Fuerteventura kom je af en toe wel eens een mug tegen. Vooral rondom zonsondergang kom je de kleine muskieten wel eens tegen. Op plekken waar veel wind staat is die kans overigens kleiner.

Wespen

Op Fuerteventura komen wespen voor. Je zult op Fuerteventura echter minder snel met een wesp te maken krijgen dan op bestemmingen met een meer gematigd klimaat, zoals Frankrijk, Nederland en België. Wespen gedijen goed in gematigde streken waar ze gemakkelijk voedselbronnen kunnen vinden, zoals bloemen en fruitbomen. Die komen op Fuerteventura wat minder voor. De drie meest voorkomende wespensoorten op Fuerteventura zijn de gewone wesp (Vespula vulgaris), de iets kleinere Duitse wesp (Vespula germanica) en de grotere hoornaar (Vespa crabro). De hoornaars zijn minder agressief dan de kleinere wespen.

Al deze wespensoorten kunnen steken. Dat doen ze vooral als ze zich bedreigd voelen. Slaan naar de wespen is daarom geen goed idee. De wespen komen vooral af op zoete drankjes of voedsel en op vlees (en vis).

Vliegen

Insecten op Fuerteventura

Waar we wel veel exemplaren van gezien hebben zijn vliegen. Op het eten, in het drinken, op je lijf, vliegend om je hoofd en wachtend op je huurauto als je terug komt. Aan onze persoonlijke hygiëne kan het niet gelegen hebben, want twee keer onder de douche per dag moet toch schoon genoeg zijn. Het is ook lastig om aan te geven wat het verschil is tussen de momenten dat je geen vliegen zien en de momenten dat je er eventjes gek van wordt.

Andere insectensoorten

Op het moment dat je de natuur in gaat, kun je verschillende insectensoorten tegenkomen. Zo zul je het zoemende geluid van cicaden geregeld horen tijdens je wandelingen, kun je rond waterrijke plekken libellen zien vliegen en komen er verschillende soorten kevers voor op Fuerteventura.

Ben je in wat meer bloemrijke gebieden, dan zul je bijen kunnen spotten en kun je genieten van prachtige vlinders zoals de Monarchvlinder en de Dagpauwoog.