Sluiten

Fietsen op Fuerteventura

Fietsen op Fuerteventura

Fietsers kunnen zich prima uitleven op Fuerteventura. Het glooiende landschap vormt een uitdaging voor wielrenners die zich hier mogen verheugen op prima asfalt. De automobilisten houden over het algemeen prima rekening met fietsers op de wegen. Buiten de bebouwde kom merk je dat men of netjes achter fietsers blijft rijden totdat er de mogelijkheid is om met ruime afstand een fietser te passeren.

Waar je als wielrenner rekening mee moet houden is een verhoogde kans op stenen op de weg. Een lekke band hier iets sneller opgelopen en ook de kans om te vallen neemt erdoor toe. Een bandenreparatiesetje meenemen is geen overbodige luxe, net als voldoende water en een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat op sommige stukken er geen dekking van het telefoonnetwerk is.

Mountainbike

Mountainbike

Een manier van fietsen die vooral hier de moeite is om te doen om met een mountainbike er op uit te gaan. Als je geen vierwielaangedreven auto hebt, is het zelfs de enige manier (naast wandelen) om bepaalde stukken op Fuerteventura te zien. In veel natuurgebieden is het aantal verharde wegen zeer beperkt en zul je over soms vrij smalle onverharde stukken moeten gaan om de mooiste plekjes te ontdekken. Mountainbikes kun je op verschillende plekken huren.

In populaire toeristenoorden is er altijd wel een verhuurder te vinden. Voor MTB-tochten geldt ook dat je moet zorgen voor voldoende water, een telefoon voor noodgevallen en omdat je van de wegen afgaat ook een goede kaart of navigatie op je smartphone. Houd er rekening mee dat het weer in de wintermaanden vrij gemakkelijk om kan slaan. Met name aan de westkant van het eiland kan een stralend zonnetje ineens omslaan naar regen.

TIP

Verken Fuerteventura op een E-Mountainbike

Je kunt op Fuerteventura deelnemen aan een georganiseerde E-MTB Tour. Deze wordt georganiseerd door Baja Bikes, de grootste aanbieder van fietsexcursies in Europa. Met hun ervaren en enthousiaste gids kun je een geweldige fietstocht over Fuerteventura maken. Deze fietstocht duurt ongeveer 3 uur. Je bezoekt verschillende leuke plekjes op het eiland, waarbij vooral het fietsen door het vulkanische landschap deze tocht zo bijzonder maakt.

Vooraf reserveren is verplicht voor de E-MTB Tour, maar annuleren of wijzigen is gratis. De reden dat je vooraf je plekje moet reserveren is simpel: op die manier kunnen ze inschatten hoeveel gidsen en fietsen ze voor een tocht nodig hebben.

bekijk de E-MTB Tour op Fuerteventura

Fietspaden

Fietspad

Wie ‘normaal’ wil fietsen die kan rekenen op steeds meer kilometers aan uitstekende fietspaden. De fietspaden zijn soms gecombineerd met een wandelstrook ernaast, zoals in Jandía. Buiten de bebouwde kom en bij urbanisaties is er vaker sprake van apart liggende fietspaden, die door de rode kleur duidelijk te zien zijn in het vulkanische landschap. Zulke fietspaden vind je onder andere richting Las Playitas, bij Caleta de Fuste en langs de ring om Puerto del Rosario.