Sluiten

Faro de El Tóston

Faro de El Tóston

De vuurtoren van El Tostón staat in het uiterste noordwesten van Fuerteventura. Het ligt op enkele minuten rijden van het vissersdorp El Cotillo. Opvallend detail aan deze vuurtoren is dat er naast de rood-witte vuurtoren ook nog een lagere toren is gebouwd. Deze toten doet dienst als uitzichttoren. Tegenwoordig is het Museo de la Pesca Traditional in het gebouw gevestigd. Het museum is geheel gewijd aan de traditionele visserij. Eerlijk gezegd vinden wij het museum erg mager. Het is een kleine foto-expositie waarbij de uitleg alleen in het Spaans vermeld staat. Voor de Engelstalige uitleg krijg je een apart boekje mee op het moment dat je de entree betaald hebt.

Vissersmuseum

Vissersmuseum

De lage entreeprijs rechtvaardigt het naar binnen gaan. Als ze meer geld zouden vragen zou je je bestolen voelen. Zo beperkt is de permanente exhibitie over de visserij. Wat wel de moeite waard is, is het uitzicht vanaf de uitkijktoren. Je ziet hoe de golven vanuit het noordoosten op de kust bonken.

Naast de vuurtoren is er een veld waar de vrijwel onvermijdelijke stapeltjes met stenen te vinden zijn. Dit soort stapeltjes zie je verspreid over het hele eiland. Zoveel als hier hebben wij ze nergens anders op Fuerteventura gezien.

El Cotillo

El Cotillo

Faro de El Tostón is te bereiken via een geasfalteerde weg vanuit El Cotillo. Langs deze weg passeer je prachtige zandduinen en enkele strandjes en baaitjes. De baaitjes worden gebruikt door windsurfers om eventjes het juiste gevoel op de plank te krijgen voordat ze de golven op gaan zoeken. Deze rustige baaitjes zijn ook erg populair onder naaktrecreanten. Voorzieningen zijn er hier niet aanwezig op de stranden. Daarvoor moet je op het grotere en drukkere strand Playa de Castillo zijn, dat ligt direct ten noorden van El Cotillo.