Sluiten

Excursies op Fuerteventura

Excursies op Fuerteventura

Wat ga je allemaal zien en doen tijdens jouw vakantie op Fuerteventura? Kom je amper van je badlaken of strandstoel af of ga je de leukste dingen op en rond Fuerteventura ontdekken? Er zijn tal van boeiende, ontspannende of juist adrenalineverhogende excursies te doen op Fuerteventura. Je kunt ervoor kiezen om zelf op pad te gaan. Met een huurauto kun je gemakkelijk alle uithoeken van het eiland bereiken. Ideaal om bijvoorbeeld wat pittoreske dorpjes te bezoeken of om een dagje de dieren in Oasis Wildlife te bezoeken. Mocht je geen zin hebben om zelf te gaan rijden, dan kun je kiezen uit tal van excursies waar je op Fuerteventura aan deel kunt nemen.

Er kunnen tal van redenen zijn om de uitstapjes in de vorm van een georganiseerde excursie te doen. Denk aan het gemak omdat je zelf niets meer hoeft uit te zoeken of te regelen. Of aan de toegevoegde waarde van een ervaren gids die je van alles kan vertellen en te vragen kan beantwoorden. En laat ons niet vergeten dat het samen beleven, dus de sociale factor, ook een positief onderdeel kan zijn van een georganiseerde excursie.

Water, natuur of adrenaline

De meeste excursies op Fuerteventura hebben te maken met water, natuur of adrenaline. Zo kun je vanuit Morro Jable deelnemen aan een geweldige boottocht waarbij je dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke leefomgeving kunt gaan zien. Op het moment dat de dolfijnen met de boot mee gaan varen, komen er tal van geluksstofjes vrij bij de deelnemers aan deze excursie. Wil je liever wat meer spanning? Ga dan tijdens een ruige buggytour het vulkanische landschap van Fuerteventura ontdekken. Een ding is gegarandeerd: je komt moe, smerig en voldaan terug.

Wil je iets leuks met de kinderen gaan doen? Overweeg dan een bezoek aan Oasis Wildlife of ga naar waterpark Acua. Beide attracties zijn een groot succes voor gezinnen die een leuk dagje weg willen gaan tijdens hun vakantie op Fuerteventura.

Hieronder zie je 5 van de meest geboekte uitjes op Fuerteventura.

Waar boeken?

De tijd dat je moest wachten totdat je op je vakantiebestemming was voordat je je excursies kon boeken, is gelukkig over. Je kunt nu (ruim) van tevoren je excursies op je gemak uitzoeken en reserveren. Je hoeft dus niet te wachten op de welkomstbijeenkomst van de touroperator of ter plaatse op zoek gaan naar een excursiekantoor. Heeft dit wel je voorkeur, dan kun je daar nog steeds voor kiezen. Daar moet wel de kanttekening bij gemaakt worden dat niet iedere reisorganisatie er nog voor kiest om overal een welkomstbijeenkomst te organiseren.

Er zijn verschillende internationale bedrijven actief die excursies en entreetickets op Fuerteventura aanbieden. GetYourGuide is een aanbieder die in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd heeft.

bekijk Fuerteventura excursies bij GetYourGuide