U bent hier: Alles over Fuerteventura / plaatsen / Esquinzo & Butihondo

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Fuerteventura
Fuerteventura reisinformatie
Fuerteventura weer

Fuerteventura:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● insecten
 ● stranden
 ● uitgaan
 ● vakantie
 ● weer & klimaat
 ● windmolens
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Ajuy
 ● Ecomuseum La Alcogida
 ● Faro de El Toston
 ● La Atalayita
 ● Oasis Park
 ● Parque Natural de Corralejo

Plaatsen:
 ● Antigua
 ● Betancuria
 ● Butihondo
 ● Caleta de Fuste
 ● Corralejo
 ● Costa Calma
 ● El Cotillo
 ● Esquinzo
 ● Gran Tarajal
 ● Jandia
 ● La Ampuyenta
 ● La Lajita
 ● La Oliva
 ● La Pared
 ● Lajares
 ● Las Playitas
 ● Morro Jable
 ● Nuevo Horizonte
 ● Pajara
 ● Pozo Negro
 ● Puerto de los Muertos
 ● Puerto del Rosario
 ● Salinas del Carmen
 ● Tarajalejo

Meer informatie over Fuerteventura:
 ● sites over Fuerteventura

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Fuerteventura: Esquinzo & Butihondo

Playa de Esquinzo

Aan Playa de Esquinzo ligt Butihondo, een vakantie-urbanisatie die ook vaak aangeduid wordt als Esquinzo. In Nederlandse reisgidsen wordt Esquinzo meer gebruikt, vandaar dat we verder op deze pagina zullen spreken van Esquinzo. Op wegenkaarten zul je deze plek ook aangeduid zien worden als Marabú. Hoe het exact zit is niet helemaal duidelijk, omdat ook de wegwijzers ter plaatse daar niet veel duidelijkheid in scheppen.

Esquinzo ligt aan een drie kilometer lang zandstrand: Playa de Esquinzo. Deze plek is het laatste nieuwe plekje waar projectontwikkelaars hun vakantiewoningen aan het wegzetten zijn. De meeste accommodaties hier bestaan uit grote hotelresorts, die vaak met een all-inclusive formule werken. Zo vind je hier Magic Life Fuerteventura Imperial, Fuerteventura Princess, Club Robinson Esquinzo en Sunrise Club Paraiso Playa. Tijdens ons bezoek aan Exquinzo werd er aan de westelijke kant nog gewerkt aan een tweetal grote complexen. Dat Esquinzo op dat moment (november 2012) nog volop in ontwikkeling was, was ook te merken aan de toegangswegen richting het strand. Toen nog grindwegen, misschien op het moment dat u dit leest inmiddels geasfalteerd.

Strand

Als je de Calle El Hierro afrijdt kom je terecht bij het strand. Er is een klein parkeerterrein achter de lokale strandbar. Deze strandbar, "Pedro & Isabel", is bij goed weer altijd druk. Ze profiteren volop van het feit dat er verder in Esquinzo weinig te beleven is. Bij de strandtent waar je naast drinken ook wat eenvoudigs kunt eten vind je de toiletten en een stukje waar je ligbedden en parasols op het strand kunt huren. Wie een dagje naar het strand wil gaan die is hier dus van alle gemakken voorzien. Het strand bestaat uit fijn geel zand met op een enkele plek een groep met lavarotsen in de branding. Omdat je hier redelijk uit de wind zit is het al snel aangenaam op het strand. Mocht er toch wat teveel wind staan dan zijn er een aantal ligkommen waar je uit de wind kunt liggen.

Vakantieparken

Wil je in Esquinzo op vakantie gaan dan moet je je wel goed realiseren dat het eigenlijk alleen maar uit een paar gebieden bestaat met vakantieparken en hotels. Geen boulevard, geen winkeltjes, geen ruim aanbod aan restaurants. Laat je overigens niet voor de gek houden door reisorganisaties en websites waar je vakanties kunt boeken. Als je hotel hier in Esquinzo ligt, dan ligt het niet bij de plaats Jandía en helemaal al niet bij Morre Jable. Wil je daar naartoe gaan dan is het toch zeker een paar kilometer rijden met de auto. Esquinzo (Butihondo) ligt afgelegen van de levendige twee-eenheid Morro Jable & Jandia.


 

Fuerteventura...  het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden!