U bent hier: Alles over Fuerteventura / plaatsen / El Cotillo

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Fuerteventura
Fuerteventura reisinformatie
Fuerteventura weer

Fuerteventura:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● insecten
 ● stranden
 ● uitgaan
 ● vakantie
 ● weer & klimaat
 ● windmolens
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Ajuy
 ● Ecomuseum La Alcogida
 ● Faro de El Toston
 ● La Atalayita
 ● Oasis Park
 ● Parque Natural de Corralejo

Plaatsen:
 ● Antigua
 ● Betancuria
 ● Butihondo
 ● Caleta de Fuste
 ● Corralejo
 ● Costa Calma
 ● El Cotillo
 ● Esquinzo
 ● Gran Tarajal
 ● Jandia
 ● La Ampuyenta
 ● La Lajita
 ● La Oliva
 ● La Pared
 ● Lajares
 ● Las Playitas
 ● Morro Jable
 ● Nuevo Horizonte
 ● Pajara
 ● Pozo Negro
 ● Puerto de los Muertos
 ● Puerto del Rosario
 ● Salinas del Carmen
 ● Tarajalejo

Meer informatie over Fuerteventura:
 ● sites over Fuerteventura

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Fuerteventura: El Cotillo

El Cotillo

Een vissersdorp pur sang, dat is El Cotillo. Het dorp ligt aan de noordwestkust van Fuerteventura en staat op het eiland bekend vanwege de uitstekende vis die je er kunt eten. Dat het een vissersdorp is heeft het te danken aan de ligging. El Cotillo ligt op een prima locatie om uit te varen om vis te vangen. Het dorp is vanwege de onregelmatige ruige kustlijn eens een leuke variatie op veel andere kustplaatsen. Wie in zuidelijke richting kijkt vanaf het verdedigingsfort van El Cotillo zie wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht over ruwe plateaus langs de kust.

Vis

De ruwe kust heeft ervoor gezorgd dat het vissershaventje achter een hoge betonnen wal ligt. Zou de haven niet zo beschut liggen dan zou er van de bootjes waarschijnlijk niet veel heel blijven. Je hoort de golven tegen de betonnen wal aanslaan. De vis die de vissers aan wal brengen zie je gedurende de dag bij de restaurants binnengebracht worden. Als je rond het middaguur bij een visrestaurant zoals La Vaca Azul binnenloopt die ziet mogelijk net de vitrine aangevuld worden met verse vissen. Met La Vaca Azul is meteen één van de beste visrestaurants van Fuerteventura genoemd. De lokatie is geweldig, want je ziet en ruikt de zee waar de vis vandaan komt. Laat je niet voor de gek houden door de naam en de azuurblauwe koe op het dak: het is echt een visspecialiteitenrestaurant. Vlees staat wel op de kaart maar speelt een duidelijk ondergeschikte rol. Het belangrijkste visgerecht staat boven aan de kaart: gegrilde verse vis. Om welke vis dat gaat is verschillend per dag. Vraag daarom aan de ober welke vissen hij op dat moment aan kan bieden. Dat kunnen ze prachtig in het Spaans opsommen, maar ook uitstekend in het Engels. De vis wordt geserveerd zoals het hoort: zonder teveel opsmuk en heerlijk van smaak. Men fileert de vis aan tafel. Houd er wel rekening mee dat er altijd nog wat graten overblijven.

Strand

El Cotillo is ook een mooie strandbestemming. Met name aan de noordkant ligt er een groter strand met daarboven enkele lavabaaien. Het grotere strand ten noorden van El Cotillo is het populairste. Hier vind enkele voorzieningen op het strand zoals toiletten en een cafetaria. Ligbedden en parasols kun je hier niet huren. Aan de noordkant van dit strand en bij de kleinere baaien die noordelijker liggen wordt aan naturisme gedaan. Leuk detail bij het strand zijn de kuilen die je tegen de wind beschermen. Deze bestaan uit cirkelvormige muurtjes van lavasteen. Dit is op dezelfde wijze zoals de wijndruiven op Lanzarote tegen de wind beschermd worden.

Fuerteventura...  het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden!