U bent hier: Alles over Fuerteventura / plaatsen / Betancuria

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Fuerteventura
Fuerteventura reisinformatie
Fuerteventura weer

Fuerteventura:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● insecten
 ● stranden
 ● uitgaan
 ● vakantie
 ● weer & klimaat
 ● windmolens
 ● winterzon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Ajuy
 ● Ecomuseum La Alcogida
 ● Faro de El Toston
 ● La Atalayita
 ● Oasis Park
 ● Parque Natural de Corralejo

Plaatsen:
 ● Antigua
 ● Betancuria
 ● Butihondo
 ● Caleta de Fuste
 ● Corralejo
 ● Costa Calma
 ● El Cotillo
 ● Esquinzo
 ● Gran Tarajal
 ● Jandia
 ● La Ampuyenta
 ● La Lajita
 ● La Oliva
 ● La Pared
 ● Lajares
 ● Las Playitas
 ● Morro Jable
 ● Nuevo Horizonte
 ● Pajara
 ● Pozo Negro
 ● Puerto de los Muertos
 ● Puerto del Rosario
 ● Salinas del Carmen
 ● Tarajalejo

Meer informatie over Fuerteventura:
 ● sites over Fuerteventura

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Fuerteventura: Betancuria

Betancuria

Het nog geen duizend inwoners tellende dorp Betancuria was vroeger de hoofdstad van het eiland Fuerteventura. Deze rol wordt tegenwoordig vertolkt door Puerto del Rosario. Betancuria kent haar oorsprong in de vijftiende eeuw na Christus, toen de ligging in het dal uitermate goed was in strategisch opzicht. Het bood de toenmalige bewoners bescherming tegen het gevaar dat vanuit Noord-Afrika dreigde. Toch heeft Betancuria meerdere keren te maken gehad met rovende piraten. De ligging als een oase in het dal zorgt nu voor een sfeervol plaatje wat ook te danken is aan de niveauverschillen die duidelijk aanwezig zijn in het dorp. Wie van fotograferen houdt die zal merken dat er heel wat interessante hoeken te vinden zijn om leuke plaatjes te schieten.

Tegenwoordig is Betancuria één van de belangrijkere toeristische bestemmingen op het eiland. Het presenteert zich nadrukkelijk als dé historische plaats van het eiland. Verspreid door Betancuria zie je dan ook allerlei informatieborden, plattegronden en wegwijzers waarmee dit aangeduid wordt. Dat Betancuria tegenwoordig vooral op het toerisme leeft is ook te zien in het winkelaanbod. Je ziet hier alleen maar een aantal souvenirwinkels waar je allerlei herinneringen aan het eiland Fuerteventura kunt kopen. Ook kun je hier een drankje of wat lekkers kopen. Wie wat wil eten of drinken die kan overigens ook kiezen voor de paar restaurants die het dorp telt. Ook hier merk je overigens dat het publiek op drukkere dagen meer uit toeristen dan uit locals bestaat.

Betancuria kent een paar bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Allereerst is er het kunstnijverheidmuseum, waar je onder andere door middel dan audiovisuele voorstellingen te zien krijgt hoe en wat men op Fuerteventura vervaardigt. Bij het museum hoort een panoramaterras en een geitenkaasmakerij. Je kunt hier als je wilt de overheerlijke geitenkaas kopen. Geitenkaas is het belangrijkste exportproduct van Fuerteventura. Een tweede museum is het archeologisch museum, dat op zondagen en maandagen gesloten is. Hier worden allerlei vondsten van de Canarische Eilanden getoond. De aandacht van het dorp wordt zoals op zoveel plekken getrokken door de kerk. De Iglesia Santa Maria is voor toeristen alleen tegen betaling te bezoeken. Fotograferen is binnen helaas verboden. Naast de kerk bevindt zich een pleintje met een aantal historische woningen. Hierin zitten nu onder andere een souvenirshop en restaurant Casa Santa Maria, dat in de restaurantgids van Michelin vermeld staat.

Een letterlijk hoogtepunt van Betancuria is de Mirador Betancuria. Wie de Spaanse taal een beetje machtig is weet dat 'mirador' een uitzichtpunt betekent. Het uitzichtpunt van Betancuria is vrij recent voorzien van een parkeerplaats met aan beide kanten een uitzichtplatform. Van hieraf kun je genieten van een weids uitzicht over de omgeving.


 

Fuerteventura...  het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden!