Sluiten

Autorijden op Fuerteventura

Autorijden op Fuerteventura

Zelf autorijden op Fuerteventura is doodeenvoudig. Het verkeer is minder hectisch dan in Nederland, het navigeren is vrij eenvoudig en de wegen zijn over het algemeen in uitstekende conditie. Volgens ons is het asfalt hier gemiddeld in beter staat dan op veel andere populaire Europese vakantiebestemmingen. Op de meeste plekken is de weg superstrak. Zelfs de onverharde wegen zijn over het algemeen prima te doen. Waar je wel mee te maken zult krijgen is met soms erg bochtige stukken. Ook plekken waar je eventjes een aardig stukje omhoog of omlaag zult moeten zul je tegenkomen.

In vergelijking met sommige stukken op Gran Canaria en Tenerife valt het hier allemaal wel mee wat betreft wegen waarbij je continu aan het sturen en schakelen bent. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de minder belangrijke wegen soms aardig aan de smalle kant kunnen zijn. Zeker zijwegen in dorpen kunnen soms te smal zijn om twee auto’s elkaar te laten passeren.

Sommige stukken van het eiland zijn alleen maar bereikbaar met een terreinwagen. Dit geldt met name voor het schiereiland Jandia. De vierwielaangedreven terreinwagens zijn alleen bedoeld om over de aanwezige paden te rijden. Het off-track rijden is verboden omdat dat de kwetsbare vegetatie verwoest. Hiermee breng je niet alleen directe schade toe aan een mooi stuk natuur, je vernietigd hiermee ook het leefgebied van diverse dieren.

Wegen & parkeren

De meeste wegen op Fuerteventura bestaan uit tweebaans wegen. Stukjes vierbaansweg tref je aan rondom hoofdstad Puerto de Rosario. In de bebouwde kom zul je vrij vaak te maken krijgen met eenrichtingsverkeer. Navigatiesystemen en kaarten zijn helaas niet altijd goed op de hoogte van de actuele situatie. Parkeren is op de meeste plekken op het eiland geen probleem. Op drukkere plekken en dan met name in de zomermaanden kan het vinden van en parkeerplaatsje soms wel lastig zijn. Met name aan populaire stranden kan er al vrij vroeg in de ochtend al een serieuze schaarste aan parkeerplaatsen ontstaan. Laat je niet verleiden tot fout parkeren. De politie schuwt het niet om boetes uit te delen of om auto’s weg te laten slepen. Zonde van je vakantiegeld.

Boetes

Naast parkeerboetes zijn toeristen ook vaak de pineut met snelheidsovertredingen of een overschrijding van de toegestane hoeveelheid alcohol. Je mag op Fuerteventura een alcoholpromillage van maximaal 0,5 promille scoren. Zit je daarboven dan ben je de pisang. Niet zelden staat de politie actief te controleren op alcohol. Een controle die nog veel vaker uitgevoerd wordt is die op de snelheid. Je mag op het eiland buiten de bebouwde kom 90 kilometer per uur rijden. Op sommige stukken geldt een maximumsnelheid van 40, 50, 60, 70 of 80 kilometer per uur. Dit wordt altijd netjes door middel van borden aangegeven. In de bebouwde kom geldt een limiet van 50 kilometer per uur.

Navigeren

Wie een redelijke wegenkaart heeft (wordt door vrijwel iedere autoverhuurder verstrekt) die heeft geen navigatiesysteem nodig om over het eiland te rijden. Alles is uitstekend door middel van borden en wegwijzers aangeduid. Zelden zul je verkeerd rijden. Mocht dat een keertje onverhoopt toch gebeuren dan kun je je met de gedachte troosten dat je misschien een prachtig stukje van het eiland te zien krijgt dat je anders misschien niet zou zien. De belangrijke bezienswaardigheden en musea worden ook door borden langs de weg aangeduid.

Auto huren

huurauto op Fuerteventura

Als je een auto wilt gaan huren dan kun je terecht bij een groot aantal aanbieders. De meeste Nederlandse en Belgische toeristen huren hun auto bij een tussenpersoon. Er zijn veel verschillende brokers actief die met de autoverhuurders op Fuerteventura samenwerken. Let op, want er zit wel wat kaf onder het koren. Zo zijn er bemiddelaars die samenwerken met Goldcar. Dat is een autoverhuurder waar wij zelf niet meer willen huren vanwege de manier waarop zij met hun klanten omgaan. Lees dit artikel over Goldcar maar eens en de reacties eronder.

Wij huren onze huurauto’s tegenwoordig via Sunny Cars. Deze autoverhuurbroker is al jarenlang actief op de Nederlandse markt en heeft een zeer goede reputatie. Zij werken niet samen met Goldcar en soortgelijke verhuurders, maar werken alleen maar met autoverhuurders die voldoen aan hun standaard. Zo huur je een auto altijd inclusief een volledige verzekering en hoef je geen volle tank brandstof af te rekenen. En de prijzen zijn zeker schappelijk.

Kijk zelf maar bij Sunny Cars Fuerteventura voor het actuele aanbod van huurauto’s op Fuerteventura.

BEKIJK HUURAUTO'S OP FUERTEVENTURA