Sluiten

Auto huren op Fuerteventura

Auto huren op Fuerteventura

Wat betreft het vervoer op Fuerteventura heb je verschillende opties. Je kunt natuurlijk altijd lopen, maar voor grotere afstanden is dat geen optie. Met een huurfiets kun je al wat langere afstanden overbruggen, maar wil je serieus op pad dan is een gemotoriseerde vorm van vervoer al snel de beste keuze. Wil je niet afhankelijk zijn van taxi’s, de bus en/of georganiseerde excursies? Dan is een huurauto de beste vorm van vervoer op Fuerteventura. We gaan er in ieder geval vanuit dat je niet je eigen auto met de veerboot meegenomen hebt voor je vakantie op Fuerteventura.

Hoe lang huren?

Een vraag die al snel opkomt is voor welke periode je een auto moet huren. Wil je een enkele dag op pad of ben je van plan om wat meer van het eiland te zien? Is het vanwege de ligging van je accommodatie handig om iedere dan een auto ter beschikking te hebben of is dat niet nodig? Dit soort afwegingen moet je maken om te bepalen of je een auto voor één dag, voor meerdere dagen of voor heel je vakantie op Fuerteventura huurt.

Wat mee kan helpen in je afwegingen is het feit dat korter huren relatief duurder is. De gemiddelde prijs per dag neemt af naarmate de huurperiode langer is. Bij steeds meer reisorganisaties moet je betalen voor de transfers tussen het vliegveld en de accommodatie. Kijk wat je bespaart als je die kosten niet hebt omdat je zelf met een huurauto kunt rijden.

Huurvoorwaarden

huurauto

Let goed op de huurvoorwaarden van de auto. Die kunnen nogal uiteenlopen. Wat je altijd nodig hebt, is een geldig rijbewijs B. Vaak moet je tenminste 1 of 2 jaar je rijbewijs hebben op het moment dat de autohuur in gaat. Een internationaal rijbewijs (dat je bij de ANWB kunt kopen) is niet nodig. Het Nederlandse (of Belgische) rijbewijs is voldoende.

Veel verhuurders hanteren een minimumleeftijd van 25 jaar om een auto te kunnen huren. Bij sommige verhuurders kun je tegen betaling van een ‘jonge bestuurders toeslag‘ de minimumleeftijd verlagen naar 23, 21 of zelfs 18 jaar. Autoverhuurders kunnen ook een maximumleeftijd hanteren. Daarbij geldt vaak eveneens dat je door het betalen van een extra toeslag de maximumleeftijd kunt verhogen. Een veel gehanteerde grens is die van 65 jaar.

Kijk bij de voorwaarden of je met de huurauto onverharde wegen mag berijden. Het gaat dan met name om de zuidelijke punt van Fuerteventura, waar je vanaf Morro Jable het asfalt verlaat als je richting de Faro de Jandia rijdt.

De meeste autoverhuurders verlangen een borg voor eventuele schade en/of brandstof. Het gemakkelijkste is om daar een creditcard voor te gebruiken. Zorg ervoor dat de te gebruiken creditcard op naam van de huurder (en hoofdbestuurder) staat. Houd er rekening mee dat het bedrag dat op je kaart geblokkeerd wordt, op dat moment af gaat van je bestedingsruimte op de creditcard. Sommige autoverhuurders accepteren het ook als je de borg contant betaalt.

Populaire autoverhuurbedrijven

Op Fuerteventura zijn de grote bekende autoverhuurders zoals Hertz, Avis en Sixt vertegenwoordigd. De Spaanse keten Goldcar is er eentje die ook actief is op Fuerteventura, maar eerlijk gezegd hebben wij niet de allerbeste ervaringen met deze partij.

Onze aanbeveling heeft het om je huurauto op Fuerteventura te regelen via Sunny Cars. Dit is de autoverhuurder die al decennialang een uitstekende reputatie heeft en vooral op vakantiebestemmingen actief is. Hun motto is ‘auto huren zonder zorgen’. Bij hun all-inclusive autoverhuur ben je compleet all-risk verzekerd, krijg je je eigen risico terugbetaald en hoef je geen verborgen toeslagen te betalen.

Een andere goede optie is om je auto te huren via Easyterra. Dit is net als Sunny Cars een tussenpersoon die met meerdere autoverhuurbedrijven op Fuerteventura samenwerkt. Bij Easyterra – dat zichzelf als een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur presenteert, kunnen de voorwaarden per aanbieder verschillen. Hier moet je dus wel goed opletten wat wel en niet inbegrepen is. Daar staat tegenover dat huren via Easyterra vaak goedkoper is. En laten we eerlijk zijn, niet iedereen wil all-inclusive autoverhuur hebben.

huurauto's op Fuerteventura via Easyterra huurauto's op Fuerteventura via Sunny Cars

Prijzen voor een huurauto

De prijzen om op Fuerteventura een auto te huren zijn van veel factoren afhankelijk: wat wil je rijden, hoe lang wil je de auto huren, op welk moment reserveer je je huurauto en bij of via wie huur je de auto? Dat soort zaken wegen allemaal mee.

Over het algemeen geldt dat op tijd boeken goedkoper is dan op het laatste moment een auto huren. Wachten tot je op Fuerteventura bent en daar aan het loket op de luchthaven naar een auto informeren is vragen om hogere tarieven dan wanneer je al een reservering hebt. In de regel is huren via de reisorganisatie – bijvoorbeeld via de lokale host(ess) – een duurdere optie.

Het prijzen voor het huren van een auto op Fuerteventura beginnen bij zo’n veertig tot vijftig euro voor een dag. Wil je een hele week een auto ter beschikking hebben? Dan moet je op tenminste 150 tot 200 euro voor een week rekenen.

Locaties

Locaties

De meeste autoverhuurders hebben hun kantoor op de luchthaven van Fuerteventura. Dat is wel net zo gemakkelijk ook. De goedkopere verhuurders werken soms met kantoren buiten het vliegveld, waar je dan met een transfer naartoe moet. Het is vaak ook mogelijk om de huurauto bij je hotel, appartement of vakantiewoning af te laten leveren. Dat is vooral handig als je een auto voor een dag of paar dagen wilt huren.

Autorijden op Fuerteventura

Autorijden op Fuerteventura

Over het autorijden op Fuerteventura kunnen we kort zijn: dat is relaxed. Eerlijk gezegd vinden wij autorijden over dit eiland een stuk aangenamer dan het hectische verkeer in Nederland. De wegen op Fuerteventura zijn prima, de wegwijzers doen uitstekend hun ding en het verkeer stroomt in de regel goed door. Je moet wel goed op de maximumsnelheden letten. Die variëren nogal. En het laatste wat je wilt zijn verkeersboetes voor te hard rijden als aandenken aan je vakantie.

Handig om te lezen:
5 dingen die je moet weten over autorijden op Fuerteventura

Parkeer- en brandstofkosten

Je zult op Fuerteventura niet veel geld kwijt zijn aan parkeerkosten. Parkeren is vrijwel overal gratis. Misschien dat je ergens een keer een betaalde parking tegenkomt, zoals bij de luchthaven van Fuerteventura. Maar bij accommodaties, bij stranden, in dorpen en in steden is het parkeren vrijwel altijd helemaal gratis.

Je huurauto zal niet op water rijden. Rijd je op fossiele brandstoffen zoals diesel of benzine, dan betaal je op Fuerteventura minder per liter dan in Nederland. De goedkopere brandstof is te danken aan de lagere accijnzen en belastingen in Fuerteventura.